Avui hem dedicat la sessió a treure la brossa del pati. A més, hem volgut quantificar de quina manera es recicla a l’institut, al menys en els contenidors que es troben distribuïts al pati. Així, mentre uns ens dedicàvem a recollir tot el que estava tirat per terra, un grup hem buidat cinc contenidors de recollida d’envasos i pesat el seu contingut. Llavors hem separat la fracció que estava ben separada i també l’hem pesat. D’aquesta manera ens hem fet una idea de que realment no hi ha prou consciència de cares a fer una bona tria per a poder reciclar.

Els resultats de la selecció de brossa als contenidors d’envasos

tant_per_centEl pes que hem trobat a cada contenidor ha sigut:
C1= 1,5 kg; C2= 1,9 Kg; C3= 1,9 Kg; C4= 1,1 Kg; C5= 2,7 Kg
TOTAL= 9,1 Kg

Els envasos ben seleccionats han tingut el pes de 4,3 Kg, que representa només el 47,25% del total que hem trobat als contenidors. En conseqüència, més de la meitad de la brossa recollida als contenidors de plàstic (52,75%) han sigut impropis i han estat mal seleccionat.

Hem comentat que molts dels embolcalls que hi havia a terra eren productes que s’havien comprat al mateix bar de l’institut. Ens hem preguntat si no seria bo que no es servís segons quins productes envasats a l’institut, per evitar el consum d’aquests productes. Tot plegat és un motiu més que tenim per insistir en que cal ser conscients del que llencem i on. I del que comprem.

Hem tingut l’ajut de diversos companys, i finalment hem pogut deixar el pati net. La brossa recollida correspon a un període de tres setmanes, durant les quals hem demanat que no es reculli la brossa del pati. Malauradament a Celrà he,m passat diversos dies amb fort vent, que ha escampat la brossa del nostra pati segurament a altres indrets del nostre poble, la qual cosa lamentem.

Acabada la recollida, hem acumular tota la brossa recollida en un lloc visible del pati i l’hem senyalitzat i protegit amb la finalitat que els companys de l’institut respectin la n ostra acció i siguin conscients del que ens podríem haver estalviat. Continuarem l’acció de moment durant unes setmanes més per valorar si es nota algun efecte i baixa el volum de brossa al pati. Per a evitar que la brossa s’escampi pel vent o per animalons, a les estones que no hi hagi pati -i que, per tant, no calgui mostrar-la en exposició- taparem la pila amb una xarxa.