REINICIEM-NOS

M'ha sorprès molt tant de residus, i també la feina dels seleccionadors, que a mi em sembla una feina una mica d'esclavitud. Crec que separaré més bé només perquè aquells treballadors no hagin de fer aquest tipus de feina. Reacció d'en Pere Daura, després de la visita al TIRGI

Després de la desconnexió de les vacances de Nadal, hem reiniciat el nostre projecte intentant recuperar la darrera experiència: la visita a la planta de triatge del TIRGI, al polígon de Celrà. Hem començat intentant gestionar tot el que hem anat aprenent, però de seguida ha aparegut en el debat una de les nostres principals finalitat: la transmissió de les experiències a la resta d’aules de l’institut. Al cap i a la fi, els nostres vuit participant ja són conscients de la seva responsabilitat: no té sentit que la seva experiència quedi només sobre la nostra taula. Així, el debat ha girat a l’entorn de com fer arribar el seu coneixement als companys de l’institut. Hem tingut un petit moment de crisi quan diversos alumnes s’han mostrat decebuts per la poca implicació d’alguns dels tutors, ja que ells senten que estan fent alguna cosa important i no en perceben un retorn. Ha quedat clar que ha aparegut la il·lusió en els alumnes de 1er d’ESO, però en la resta de cursos el seguiment és molt més aviat escàs. Per això han afrontat aquesta responsabilitat passant ells al davant: volen anar a les aules. Com? Cal preparar-ho, potser amb una presentació. Hi volen ser tots. És la seva implicació; fins i tot demà han demanat trobar-se a l’hora de tutoria per avançar l’organització d’aquest treball. Allà hi serem!