EL COMPROMÍS DE TOTS

Els líders mundials acaben de fixar en les negociacions sobre el clima de l'ONU un objectiu històric. És un enorme i radiant punt d'inflexió en la història de la humanitat.

En diuen zero emissions netes – un equilibri entre el que alliberem a l’atmosfera i el que s’absorbeix naturalment. Així, quan les aigües tornin al seu curs i l’Acord de París estigui en mans dels legisladors, les energies netes seran la millor manera, la més barata i efectiva, de mantenir aquesta promesa. Això ens dóna la plataforma que necessitem per realitzar el somni d’aconseguir un futur sostenible per a les generacions futures.

La pressió al carrer ha sigut evident. El resultat? Els líders del G-7 han dit adéu a l’ús de combustibles fòssils, comprometent-se a eliminar la contaminació per CO2 en el transcurs d’aquest segle. Les coses estan canviant, i ara hem de vetllat per a que els estats compleixin les seves promeses