MÀQUINES DE PRODUIR

La gran indústria de l'alimentació considera els animals estabulats com a font d'ingressos. Per tant, la productivitat passar al davant, i la finalitat ho justifica tot. O no?

Aquest documental, aconsegueix reflectir la realitat que viu la humanitat actualment però que es troba oculta davant els nostres ulls perquè seguim vivint en un món dedicat al consumisme i al “tot per als rics – poc per als pobres”. D’aquesta manera Food Inc permet reflexionar els éssers humans, exposant temes com la manipulació dels animals, les modificacions genètiques que es realitzen diàriament, l’abús indiscriminat d’antibiòtics, les violacions que hi a les lleis d’immigració que afecten els treballadors, les constants epidèmies de malalties i la creixent taxa de persones que pateixen d’obesitat a causa de la incapacitat que tenen de comprar aliments saludables, el poc temps que disposen causa dels seus horaris de treball, o simplement a la gran varietat d’aliments manipulats, dels quals es poden extreure molt pocs nutrients. Aquests són només alguns dels aspectes que presenta Food, Inc. per demostrar-nos com les pràctiques corruptes en la producció d’aliments s’afavoreixen dia a dia, passant per sobre de la salut dels consumidors i el benestar dels animals i dels recursos naturals.

Molts dels aliments que consumim, probablement publiquin en les seves etiquetes paraules com “saludable” “Orgànic” “natural”, etc. El que no ens adonem com a consumidors, és que darrere d’aquestes paraules hi ha una altra realitat, una indústria on es manegen les matèries primeres al seu gust i on es tracta d’aprofitar al màxim cada recurs per reduir costos i augmentar els ingressos de les companyies. És per això que amb el temps, és possible veure més varietat de productes en supermercats i altres punts de venda, però al mateix temps ens trobem amb major quantitat de malalties, dones infèrtils, deficiència en el coeficient intel·lectual dels nens, etc. Es troben productes que probablement ens faciliten el dia a dia, perquè ja vénen envasats, embotellats, llestos per ser consumits, però darrere d’això hi ha una part fosca que no permet que surti a la llum pública, i per això es paga una gran quantitat de diners que manté en silenci la nostra societat.

Molt probablement les companyies d’aliment continuïn manejant i manipulant constantment els nostres aliments. Però el que tracta de fer aquest documental és que almenys, quan estiguem realitzant les compres, recordem una mica les imatges que presenta el vídeo; recordem què és el que estem consumint i quin és l’objectiu d’aquests aliments. I així probablement comprenguem que som amos del nostre cos i responsables de la nostra salut i evitem impulsar aquelles marques que no són aliment sinó “ferralla” per a la nostra família, i amb esperança, en un futur, la participació de mercat que avui presenten companyies com McDonald ‘s aconsegueixi reduir-se considerablement i la qualitat de vida dels éssers humans i animals pugui tenir un canvi significatiu.