MENTIDES O VERITATS?

Monsanto is a sustainable agriculture company. We deliver agricultural products that support farmers all around the world.

Monsanto és considerada una de les empreses més nocives dins del mercat d’aliments. La seva fam comercial, coneguda per la seva poca ètica, ha arribat bona part de l’aliment que circula en el món sencer; així com a una infinitat de conseqüències ambientals associades a l’ús dels seus productes argoquímics.
Diverses investigacions científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto han provocat problemes greus de salut, com ara el desenvolupament de tumors cancerígens (que inclouen càncer de mama, pròstata i pulmó), infertilitat i defectes congènits. A més, els agricultors ecològics i els petits productors pateixen pèrdues degut al monopoli que suposa el subministrament de llavors i pesticides que controla l’empresa Monsanto arreu del món, incloses les llavors que han estat manipulades genèticament (llavors transgèniques).

Els transgènics

Des que el 1996 van ser aprovats comercialment els cultius transgènics, l’aposta constant per part de molts agricultors ha fet que els transgènics s’hagin estès de manera irresponsable per tot el món. Els principals productors de cultius transgènics del món són els Estats Units, Brasil i Argentina. El cas europeu és excepcional, i la majoria de països els han prohibit, a excepció d’Espanya, que és l’únic país de la UE que els conrea a gran escala i acull més del 40% dels experiments que es realitzen amb aquests.

Com a consumidors hem d’apostar clarament per l’alimentació ecològica, i tenir especial precaució amb aquells aliments processats i precuinats, ja que solen incloure soja o blat de moro, que en molts casos estan contaminats. També cal fer atenció al comprar productes lactis i càrnis, específicament si els animals han estat alimentats amb plantes genèticament modificades. La major part de les plantes transgèniques acaben sent pinso per animals.

“les toxines s’acaben acumulant en els consumidors d’aquests productes, amb els greus riscos per a la salut que això comporta”

Finalment, destacar que en els últims anys les varietats transgèniques no han estat més productives que les convencionals, atenent exclusivament a dades agronòmiques, tan sols es justifica un augment de la superfície de varietats transgèniques per un augment del màrqueting de les empreses de llavors transgèniques i per la ignorància o bé malvolença a no difondre, per part de l’administració estatal, els efectes nocius dels conreus i aliments transgènics i que es posa en evidència quan Europa va en una direcció i Espanya en sentit contrari.

Què podem fer al respecte: primer de tot abstenir-nos de consumir productes associats a l’empresa Monsanto.