Avui dilluns 26 d’octubre de 2015 hem iniciat la col·laboració amb un projecte de l’institut de Celrà. Aquest projecte es basa en un procés participatiu en el que es vol donar la veu als alumnes del centre, en aquest cas de 3er d’ESO. Avui s’ha presentat el projecte als alumnes, i d’entre ells 8 voluntaris formaran part del que hem anomenat “taula de participació”, on ells hauran de prendre iniciativa i debatre sobre sostenibilitat, convivència, etc., com els afecta a ells, quins interessos tenen i què poden aportar ells per, en definitiva, millorar la societat.
El proper dilluns es realitzarà un “càsting” (!) en el que els alumnes es podran presentar voluntaris, i en funció de les seves aportacions es farà una selecció dels 8 integrants del grup.
Aquest projecte s’enregistrarà amb vídeo amb la finalitat de tenir un testimoni de l’evolució d’aquest treball. També la filmació és una eina susceptible de poder ser un mitjà per a transmetre periòdicament els debats, propostes i conclusions a que arribin els alumnes participants i fer-ho extensiu a la resta del centre. El document final comprendrà un recull de les diferents sessions, els principals arguments desenvolupats i l’evolució d’aquest grup de treball.